India Malabar zrnková káva 100% Arabica

Lahodná, chutná a velmi kvalitní! Káva Monsooned Malabar patří díky svému výjimečnému procesu zpracování k těm nejlepším! Téměř nulová acidita a přitom tak jemná a lahodná. Ochutnejte, stojí za to!

Varianta:
95 Kč 225 Kč 390 Kč 690 Kč od 95 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: IND_M_100 IND_M_250 IND_M_500 IND_M_1000 Zvolte variantu
India Malabar zrnková káva 100% Arabica
Pražíme kávu s láskou
Pražíme kávu s láskou
Kávu jednoduše milujeme
Pražíme vlastní směsi
Pražíme vlastní směsi
Experimentujeme a pražíme vlastní směsi
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Aby skvěle chutnala

Detailní popis produktu

Většina lidí má Indii spojenou s pěstováním čaje, ale Indie vyváží už více než 150 let i velmi kvalitní kávu. Jednou z takových je i India Monsooned Malabar.

Indická oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Během procesu monzunování jsou sklizená kávová zrna vystavena monzunovému dešti a větru po dobu asi tří až čtyř měsíců, což způsobí, že zrna nabobtnají a ztratí původní kyselost, což má za následek téměř nulovou aciditu a příjemnou, lehce zemitou chuť mandlí, koření a hořké čokolády.

Monzunová káva je vlastně spíše nehoda než něco plánovaného. Stalo se to v dobách, kdy spojení mezi Evropou a Indií překonávaly plachetnice, které ještě musely plout kolem Mysu dobré naděje. Káva, která se plachetnicemi přepravovala, byla často vystavená veliké vlhkosti a prudkým větrům a díky dřevěným trupům lodí zde vznikaly velice specifické klimatické podmínky. Na ty se podepsala i mnohdy značná změna teploty v průběhu dlouhé plavby. Když plavba trvala podle počasí i několik měsíců, měly tyto extrémní podmínky na kávu určitý vliv. Kávová zrna byla odbarvená a nabobtnaná. O to větší překvapení bylo v Evropě, když se káva dovezla. Byla totiž jiná než většina ostatních. Méně acidity, větší tělo, celková chuť byla taková kávovější.

Nadmořská výška: 1 700 m.n.m.
Zpracování: Monsooned